Tuesday, 30 July 2013

chicken makhani, butter chicken recipe

 

Recipe in Urdu:

 

Another Method: :) 

Ingredients:

  • (چکن بوٹی آدھا کلو ﴿بون لیس

  • (پیاز دو عدد ﴿کچی، پسی ہوئی

  • (ہری مرچ چھ عدد ﴿کچلی ہوئی

  • فریش کریم ایک پیکٹ

  • تیل آدھی پیالی

  • (گرم مصالحہ ایک چائے کا چمچ ﴿پسا ہوا

  • ہلدی ایک چائے کا چمچ

  • (لال مرچ ایک کھانے کا چمچ ﴿پسی ہوئی

  • ادرک لہسن کا پیسٹ ایک کھانے کا چمچ

  • مکھن دو کھانے کے چمچ

  • نمک حسب ذائقہ

  1. ایک ہانڈی میں تیل گرم کرکے کچی پسی ہوئی پیاز ہلکی گلابی کرلیں۔

  2. اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ، نمک، ہلدی اور پسی لال مرچ ڈال کر ہلکا سا بھونیں اور چکن بوٹی میں ڈال دیں۔

  3. جب چکن کا پانی خشک ہو جائے تو اس میں پسا گرم مصالحہ، کچلی ہوئی ہری مرچ، فریش کریم اور مکھن ڈال کر دس منٹ دَم پر رکھ دیں۔

  4. مزے دار چکن مکھنی ہانڈی سادے چاولوں کے ساتھ سرو کریں۔

 

English Recipe:

  Murgh Makhani (Butter Chicken)


This chicken dish is among well known dishes of Pakistani and Indian cuisine. Chicken Makhani is a full flavored dish made with key ingredients of chicken, butter and cream adds for a rich taste. Serve with hot naan.


Ingredients

    Chicken ½ kg
    Ginger paste 1 tbsp
    Green chilies 6
    Onion 1
    Fresh cream ½ packet
    Soya sauce 2 tbsp
    Black pepper 1 tbsp (crushed)
    Salt to taste
    Butter 2 tbsp
    Oil 2 tbsp



Cooking Method:

    Put oil & butter in a pan and heat.

    Add chicken to fry till changes the color and take it out from the oil.

    Fry onion in the same oil.

    Add ginger paste & cook.

    Add fried chicken, black pepper, salt, soya sauce, green chilies & cook well.

    Now add cream & leave on steam for 2 to 3 minutes.

    Dish out and serve.

 








 



1 comment:

  1. wow looking so delicious :)
    wanna try it

    ReplyDelete